Prémiový obsah
★★★
9.4K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Vejce se nevaří ve skořápce, nýbrž opatrně rozbitá, omáčka opět vře, rozbijeme do ní opatrně vedle sebe vejce
Potom ji rozložíme na teplou misku a na ni upravíme ztracená vejce, která posypeme petrželovou natí a polijeme
Připravte pošírované vejce. krajíce a na každý položte přīpravené pošírované vejce
vařící osolené vody s octem dáme opatrně vařit čerstvá vejce Vejce vaříme ve vodě čtyři minuty.
Hotová vejce dáme na talířek a přelijeme majonézou, Vejce posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme
polévky po jednom opatrně vkládáme vyklepnuté celé vejce Polévku servírujeme vždy s jedním vejcem na porci.
Na ztracená vejce si dáme do velkého hrnce vodu s octem Vejce rozklepneme do misky.
Vejce podélně rozkrojíme vyndáme žloutky, utřeme je Plněná vejce rozložíme na listy ledového salátu s opečenou
Vejce si uvaříme v osolené vodě natvrdo. Vařená vejce zchladíme pod studenou vodou a oloupeme
Vejce vaříme ve vroucí vodě se lžičkou octa asi 4 minuty Uvařené vejce ihned vyklepneme do servírovaný sklenice
Vejce rozklepneme do naběračky, lžící zamícháme vodu Polévku podáváme se ztraceným vejcem, smaženým hráškem