Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Smícháme mouky, sůl, mléko, žloutky, těsto si dáme na hodinu do lednice. Osmažíme palačinky, naplníme
Mouky prosejeme, přidáme česnek, sůl, prášek do pečiva, máslo, olivový olej a asi 50ml vlažné vody. Vypracujeme
Všechny suroviny smícháme dohromady a těsto dobře promícháme. Vafle připravujeme ve vaflovači. Z této
Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přidáme skořici. Poté vmícháme sirup a olej. Vypracujeme hladké
Žloutky smícháme s cukrem a přidáme med, tvaroh, nastrouhané jablko, ořechy a skořici. Máslo rozpustíme
V misce rozmícháme čerstvé droždí se lžící cukru a lžící vlažného mléka a uděláme si kašičku. Do mísy
Smícháme špaldovou mouku, perníkové koření, mletou skořici, vejce, kokosový nebo olivový olej a med.
Z teplého mléka, droždí a trochy cukru připravíme kvásek. Promícháme ho a necháme 5 minut stát. Potom
Mouku, ovesné vločky a lněná semínka smícháme s vodou, se solí, jemně nakrájenou cibulí, majoránkou,
Do mísy prosejeme mouku, špetku soli, sojové mléko a žloutky. promícháme a těsto necháme hodinu odpočinout
Do mísy nasypte mouku, oba zázvory, skořici, sodu, cukr a sůl. Přidejte na plátky nakrájené máslo, med