Prémiový obsah
★★★★
52.3K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Krkovici naklepeme, opepříme a osolíme. Ke konci pečení odkryjeme a několik málo minut pečeme
Příprava omáčky: Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, orestujeme na sádle, zaprášíme moukou a připravíme
Plátky krkovičky osolíme, opepříme a naložíme do marinády z rozmixovaného česneku, bazalky, citronové
Maso nakrájíme na plátky a dáme do mísy. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poté potřeme prolisovaným
Krkovici očistíme, omyjeme a osušíme. V průběhu pečení maso podléváme a potíráme výpekem.
přidáme cukr, dokud nezkaramelizuje, poté přidáme zelí
Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, dle Příprava zelí: Zelí si dáme do hrnce, zalijeme vodou
Zelí omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme, na lžíci
V misce smícháme na drobno nakrájenou cibuli, cukr, ocet , špetku soli, pepře, víno a prolisovaný česnek
Děkuji za recept rád bych ho vyzkoušel. Bohužel nepíšete ani na jakou teplotu mám rozpálit tu troubu ani jak dlouho mám maso asi tak péct. :( je to škoda.