Prémiový obsah
★★★★
16.8K čtenářů
40 m
Redakce Recepty.eu
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Zalijeme vývarem a přidáme koření, osolíme a opepříme podle Zahustíme podle potřeby moukou rozšlehanou ve smetaně
Do vlažného mléka přisypeme 1 lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme obě mouky
Všechnu zeleninu očistíme a opereme. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubším struhadle, ostatní
Okurky omyjeme a naskládáme střídavě s listy a koprem do 5 litrové sklenice. V hrnci smícháme 5 l vody
Utřeme si máslo se žloutky, přidáme rum a mouku a necháme hodinu odležet. Na náplň si připravíme ořechy
Pláty listového těsta rozprostřeme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně propícháme vidličkou. pečeme
Vejce vyšleháme a smícháme s moukou prosetou s práškem do pečiva. Poté přidáme dle chuti sůl a těsto
Cukr nasypeme do hluboké mísy a přidáme máslo pokojové teploty. Spojíme a přisypeme mouku vejce a citrónovou
Do malého kastrůlku nebo hrnku rozdrobíme droždí, rozetřeme je lžící na kašičku, přidáme lžičku cukru
Játra omyjete a položte je na prkénko. Ostrým velkým nožem z nich začněte odškrabávat malé kousky, podobně
Broskve omyjeme a vypeckujeme. Pak je pokrájíme na kousky, vložíme do hrnce, přidáme skořici a přivedeme