14.4K čtenářů
1 h 15 m
Kuchař Berda
Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Ná másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, slaninu a na kostky nakrájenou klobásku. Poté zaprášíme
Brambory oloupeme nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. V jiném hrnci podusíme zelí podlité vodou. Přidáme
Uzené kosti zalijeme vodou, přidáme koření a povaříme až bude maso odpadat od kostí. Přecedíme kosti
Pokrájené sušené houby dejte do misky, zalijte vrou- cí vodoua nechte 15 minut stranou. Mezitím scedte
Houby a švestky namočíme na 2 hodiny do vody. Uzené maso povaříme v osolené vodě s rozkrojenou cibulí
Pohanku si uvaříme a stejně tak brambory, troubu předehřejeme na 200 C. Na pánvi vyškvaříme slaninu,
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka na oleji opečeme. Vložíme do pekáčku.Zpěníme jemně nakrájenou
vložíme maso, ze všech stran jej orestujeme a pekáč s pečení Valašskou pečeni nakrájíme na plátky.
Nejdříve namočíme houby do horké vody a necháme je změknout. Brambory dáme vařit v solené vodě doměkka
Nejprve dáme vařit pohanku podle návodu. V jiném hrnci uvaříme brambory. Troubu si předehřejeme na 200