8.6K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Krkovičku rozřízneme na dva stejnoměrné plátky, které Povařenou směsí z vína zalijeme krkovičku v pekáčku
Hlávku červeného zelí omyjeme, zbavíme případných nečistot Salát z červeného zelí podáváme chlazený.
Zelí slijte (nálev zatím uschovejte) a pokrájejte. Podávejte se zelím a bramborovým knedlíkem.
Než se kachna upeče, připravíme si červené zelí. pokrájenou cibuli dožluta, přidáme na nudličky nakrájené zelí
sádle orestujeme nakrájenou cibuli.Přidáme nakrouhané zelí , kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolíme
Do velké mísy nakrouháme červené zelí. Zelí by mělo být ponořené do nálevu.
Vepřové plecko nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme Vepřové výpečky se zelím podáváme s jakýmikoli knedlíky
Krkovici opláchneme, nakrájíme ji na plátky, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme z jedné