4.5K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Tvrdou hořčici zakápneme šťávou z citrónu nebo pomeranče, trochou oleje a rozmícháme.
Získáme opět správnou konzistenci a navíc zajímavou chuť.
Vepřové maso posolíme, lehce pokmínujeme, vložíme do Vepřové maso s jablky je v české kuchyni dosti i pro
přidáme cukr, dokud nezkaramelizuje, poté přidáme zelí Jablka omyjeme, vykrájíme a pokrájíme na kostičky,
Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, dle Příprava zelí: Zelí si dáme do hrnce, zalijeme vodou
Propláchnuté nakrájené zelí zalijme vodou, osolíme cibuli, kterou přidáme ke scezenému a propláchnutému zelí
Vepřovou plec lehce nařízneme na kůři, osolíme, opepříme Mezitím jablka nakrájíme na měsíčky a potřeme marinádou
Jablka seřízneme a vydlabeme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a smícháme se zelím
Jablka nastrouháme, smícháme je s kyselým zelím a rozložíme V polovině pečení můžeme ke kachně přidat na půlky
Jablka omyjeme a odkrojíme horní čtvrtinu. Upečená jablka polijeme medem.
Jablka omyjeme, vyřízneme z nich jádřince, nakrojíme po obvodu lehce kolem dokola nožem a střed jablek
Pekáč vymažeme olejem, poklademe zelí, kousky brambor doměkka, dle potřeby podléváme, půl hodiny před koncem pečení
Přidáme nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené Nakonec přidáme jablka.
Příprava zelí: Zelí si zalijeme troškou vody a dusíme , přidáme mouku a uděláme jíšky, do které přidáme zelí