Prémiový obsah
★★★★★
37.5K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
zalijeme protlakem a vodou, přidáme koření a vrátíme kotlety , nakonec hořčici a česnek a ještě 20 minut dusíme.
Naklepeme vepřové řízky a na okrajích nařežeme. Posypeme černým kořením, potřeme hořčicí a opečeme
Kotlety naklepeme. Vyjmeme, necháme rozpálit tuk a osmažíme na něm kotlety
Kotlety osolíme a prudce opečeme na pánvi. Potom je vložíme na pekáč a na každou kotletu položíme
Kotlety částečně vykostíme, u kosti a na okrajích nařízneme Před úpravou kotlety znovu potřeme olejem po obou stranách
Kotlety vykostíme, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme Vrátíme kotlety, podlijeme vínem a připraveným vývarem
Vepřové kotlety opláchneme pod studenou tekoucí vodou Vepřové kotlety podáváme s vařenými brambory, houskovým
Troubu předehřejeme na 200 °C, brambory oloupeme a rozkrájíme na poloviny. Zapékací mísu vymažeme olejem
Hříbky si den dopředu namočíme do mléka, do zapékací mísy dáme cibuli, na ni okořeněné maso a přidáme
Určitě to bude dobré