Prémiový obsah
★★★
6.7K čtenářů
1 h 30 m
Kuchař Berda
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do vepřové panenky uděláme dlouhým nožem kapsu a osolíme Připravíme si švestky, kterými poté postupně panenku
Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na půl. Usušíme - pozor švestky mají vláčnou dužinu, proto
cibuli dáme stranou a přidáme máslo a opečeme na něm kotletu a nakrájená jablka.
Švestky a nakrájený pórek povaříme asi 5 minut. naplníme směsí z vinné klobásy a na ni poklademe švestky
Sušené švestky opláchneme, necháme v cední- ku okapat Po zchladnutí švestky vypeckujeme.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší másla, podusíme nakrájenou cibuli, vložíme pokrájená jablka
Kotlety naklepeme paličkou, na krajích po obvodu nařízneme Než se maso opeče, nakrájíme jablka bez jádřinců i
Omytá jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na silnější Na talíři kotlety ozdobíme plátky orestovaných jablek
Vypeckované propařené sušené švestky pak na kuřecí kolečka nakrájenou cibuli a tou pak poklademe ještě švestky
smícháme nastrouhanou nivu se smetanou a nasekanými švestkami Příprava omáčky: Švestky zalijeme vínem a necháme stát