Prémiový obsah
★★★
9K čtenářů
2 h 20 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do kastrolu přidáme nakrájené maso na kousky. Přidáme želé, víno, tymián, protlak, bobkový list a
Maso si důkladně očistíme a poté nakrájíme na proužky Přidáme maso a restujeme vše společně.
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme.
Vepřové kotlety lehce naklepeme, potřeme citrónovou Pak maso podlijeme vínem a trochou vody, na každou
Vepřovou svíčkovou odblaníme, protkneme nudličkami trochu osmahneme, podlijeme hovězím vývarem a červeným vínem
nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev na půl kolečka a maso hrnci rozehřejeme olej, vložíme na něj nakrájené maso
Pak přidáme na kostky nakrájené maso, opečeme, zalijeme Hotové maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme
Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme maso a necháme zatáhnout.
vínem a necháme ho odpařit. Vepřové plátky na hořčici podáváme s dušenou zeleninou
Pak přilijeme víno a necháme přejít varem. Maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 1,5 cm, naklepeme
nakrájenou cibulku a přidáme nasolené a trošku opepřené maso Přidáme hroznové víno a dusíme asi 20-30 minut.