Prémiový obsah
★★★
27.6K čtenářů
55 m
Kuchař Berda
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme
Případně kupovaný jitrnicový prejt vyjmeme z obalu. Jitrnicový prejt ihned podáváme.
Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme na tuku dozlatova, podusíme na ní houby a necháme vystydnout. Cuketu
Světlý prejt: Uvařené maso jen na hrubo posekáme, přidáme Prejty podáváme s bramborem a kyselým zelím.
Zároveň si vyndáme z obalu jitrnicový prejt a nakrájíme Podáváme bramborovou kaši doplněnou smaženou cibulkou, jitrnicový
Uvařené maso jen na hrubo posekáme, přidáme syrová, ale mletá játra, dále umletou máčenou housku. Osolíme
Pohanku přebereme, opražíme nasucho na pánvi, zalijeme dvojnásobným množstvím vody a povaříme cca 10
Směs na jitrnicový prejt z vepřového kolene důkladně Jitrnicový prejt z vepřového kolene podáváme s brambory
Jitrnicový prejt vložte do pekáčku a při 200 °C upečte podávejte posypanou zbytkem usmažené cibulky a s prejtem
Prejty můžeme nahradit jitrnicí a jelitem. Zabijačková polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu
Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Jitrnici oloupeme a dáme do misky, přidáme vajíčko