Prémiový obsah
★★★★
39.1K čtenářů
1 h 5 m
Kuchař Berda
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Sklenice a víčka umyjeme. Zralé tvrdší broskve důkladně omyjeme ve vodě. Zbavíme pecek. Nakrájené broskve
Zralé broskve vypeckujeme a povaříme v horké vodě. Poté naplníme sklenice a do horkého nálevu přidáme
Podáváme s bramborovou kaší a broskvovým kompotem.
Řízečky si naklepeme, osolíme, okořeníme, zakápneme olejem a necháme hodinku uležet. Poté osmažíme a
Vodu svaříme s cukrem. Do vypařených sklenic naskládáme oloupané půlky broskví. Když nejdou oloupat,
Broskyne umyjeme, vyberieme kôstky a nakrájame, dáme do pohára, pridáme PL kryštalového cukru, škoricu
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrájíme podélně na poloviny nebo čtvrtky a zbavíme jádřinců a stopek. Nakrájené
Do hrnce dáme všechno sušené ovoce se skořicí, zalijeme vínem a vaříme, až sušené ovoce nabobtná. Pak
V trošce mléka rozmícháme žloutky, cukr a trochu soli. Postupně přidáváme mouku až vypracujeme hustší
Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem.
Asi jsem broskve dala moc nahusto nacpané.Některé sklenice začaly šumět.
Ty ostatní jsem otevřela,přidala cukr,povařila a znovu nandala do sklenic a sterilovala.
Teď se uvidí?Kde jsem udělala chybu?Děkuji,Marcela.
Dobrý den, může to být ze dvou důvodů.Neměla jste dostatečně čisté sklenice nebo jste je naplnila příliš moc.Dejte vědět jestli se převaření kompot povedl.:) Mějte se Nikola