Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Do šejkru dáme na dno několik kostek ledu, přes sítko přilijeme ostatní suroviny a důkladně protřepeme
Formu na chlebíček vymažeme a vysypeme, troubu dáme vyhřát. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva,
Brusinky namočíme do vody. Máčíme nejlépe přes noc. Druhý den brusinky slijeme. Vodu nevylíváme, můžeme
mouku, hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a pomerančovou vanilkový extrakt, cukr, kůru z půlky pomeranče a pomerančovou
Ve džbánu promícháme vychladlý sirup, vodku, pomerančovou
Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a nastrouhanou pomerančovou kůru ušlehejte do pěny.
Na dno sklenice dáme rum a gin. Poté přidáme džus a dolijeme sodou. Podáváme v ozdobnych skleničkách
Sušenky vložíme společně s nastrouhanou pomerančovou Pak smícháme s rozpuštěným máslem a pomerančovou šťávou