Mléko ani polévka nevyteče při vaření z hrnce, potřeme-li okraj tukem.
Poté ocet přefiltrujeme přes jemnou gázu a nalijeme Jalovcový ocet podáváme k dochucování pokrmů ze zvěřiny
Citrusy omyjeme a rozkrojíme je na poloviny, vždy jednu poloviny nakrájíme na plátky a druhou vymáčkneme
V kastrolu rozehřejeme máslo, necháme zpěnit a přisypeme do něj mouku. Za stálého míchání upražíme světlou
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou, aby byly sotva ponořené, osolíme a uvaříme
Majonezu smícháme s jogurtem a rozetřeným česnekem. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme naselaný kopr
Vše důkladně smícháme. Maso marinujeme několik hodin, ideální je přes noc či 24 hodin, na chladném místě
V části studeného mléka rozšleháme mouku, nalijeme ji do zbývajícího vařícího mléka a za stálého míchání
Kopr uvaříme ve vodě, vyndáme nebo scedíme a do vývaru vložíme brambory, které vaříme do poloměkka cca
V uzavřené nádobě musí tento bylinný ocet nyní vydržet
Do vroucího vývaru dáme vařit nakrájené brambory na kostičky a přilijeme půl šlehačky. Osolíme a necháme