4.9K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Rybíz propereme ve vodě, obereme od třapin a naplníme do sklenic. Při plnění sklenici často setřásáme
Během vaření ještě do guláše přidáme rybízový kompot
Kompot z celých neloupaných švestek připravujeme z lehce předvařených švestek.
DÝŇOVÝ KOMPOT S ANANASEM Termín domácích zavařenin ŠVESTKOVÁ ZAVAŘENINA SE SKOŘICÍ Pokud při kontrole
Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou a kůrou, cukrem a promícháme
Plody odstopkujeme, protřídíme a jsou-li červivé, zalijeme je vodou teplou na 40°C s přídavkem 15 gramů
Z plodů angreštu vytřídíme měkké a popraskané bobule, odstraníme z nich zbytky okvětí a stopek a pečlivě
Hrušky oloupeme rozkrojíme na půlky nebo čtvrtky. Aby nám hrušky nezhnědly, dáváme je do studené vody
Broskve oloupeme buď nerezovým nožem nebo je spaříme ve vodě na 90°C teplé, do které jsme přidali 20
Borůvky zalijeme studenou vodou a necháme tak vyplavit všechny nežádoucí příměsi jako jsou lístky a jehličí