4.9K čtenářů Přidat komentář

Rybízová zavařenina se švestkami

45 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Rybízová zavařenina se švestkami

  1. Omytý rybíz umeleme i se stopkami v mlýnku na ovoce.
  2. Švestky opereme, vypeckujeme a nakrájíme na nudličky.
  3. Vmícháme je do hrnce s rybízovou šťávou, přidáme badyán a za stálého míchání přivedeme k varu.
  4. Po částech přidáváme želírovací cukr a pět minut vaříme, dokud směs nezačne houstnout.
  5. Vyjmeme koření a zavařeninu ještě za horka plníme do čistých skleniček.
  6. Dobře je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
  • 500 g červeného rybízu
  • 500 g černého rybízu
  • 500 g švestky
  • 500 g želírovacího cukr
  • 4 badyán (celý)

Uchovávání vajec

Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.

Rybízová zavařenina
1.6K
1
Redakce Recepty.eu
★★★

Rybízová zavařenina

Rybíz propereme ve vodě, obereme od třapin a naplníme do sklenic. Při plnění sklenici často setřásáme

Zaječí guláš s rybízovou zavařeninou
2.7K
Kuchař Berda

Zaječí guláš s rybízovou zavařeninou

Během vaření ještě do guláše přidáme rybízový kompot

Švestková zavařenina z neloupaných švestek
874
Redakce Recepty.eu
★★★

Švestková zavařenina z neloupaných švestek

Kompot z celých neloupaných švestek připravujeme z lehce předvařených švestek.

Netradiční zavařeniny
58
Redakce Recepty.eu
★★★

Netradiční zavařeniny

DÝŇOVÝ KOMPOT S ANANASEM Termín domácích zavařenin ŠVESTKOVÁ ZAVAŘENINA SE SKOŘICÍ Pokud při kontrole

Mrkvová zavařenina
286
redakceTerka

Mrkvová zavařenina

Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou a kůrou, cukrem a promícháme

Zavařenina z třešní
818
Redakce Recepty.eu

Zavařenina z třešní

Plody odstopkujeme, protřídíme a jsou-li červivé, zalijeme je vodou teplou na 40°C s přídavkem 15 gramů

Angreštová zavařenina
1.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Angreštová zavařenina

Z plodů angreštu vytřídíme měkké a popraskané bobule, odstraníme z nich zbytky okvětí a stopek a pečlivě

Hrušková zavařenina
1.3K
Redakce Recepty.eu

Hrušková zavařenina

Hrušky oloupeme rozkrojíme na půlky nebo čtvrtky. Aby nám hrušky nezhnědly, dáváme je do studené vody

Ostružinová zavařenina
1.1K
Redakce Recepty.eu

Ostružinová zavařenina

Před přípravou zavařeniny ostružiny pečlivě obereme

Broskvová zavařenina
1.2K
Redakce Recepty.eu

Broskvová zavařenina

Broskve oloupeme buď nerezovým nožem nebo je spaříme ve vodě na 90°C teplé, do které jsme přidali 20

Borůvková zavařenina
685
Redakce Recepty.eu

Borůvková zavařenina

Borůvky zalijeme studenou vodou a necháme tak vyplavit všechny nežádoucí příměsi jako jsou lístky a jehličí

Višňová zavařenina
461
Redakce Recepty.eu

Višňová zavařenina

Višňová zavařenina bývá kvalitnější než třešňová.