Prémiový obsah
★★★
3.7K čtenářů
2 h
Redakce Recepty.eu
Skvrny od ovoce zlehka potíráme vodou z vařených bílých fazolí a potom je namočíme do podmáslí a citronové šťávy.
Šípky zbavíme stopek a bubáků, přepůlíme. Zalejeme vodou, aby byly všechny potopené. Hrnec s šípky dáme
obalíme v moučkovém cukru s vanilkou a spojíme k sobě šípkovou zavařeninou.
Šípky zalijte vodou tak, aby byly úplně potopené. Přiveďte k varu a vařte asi půl hodiny doměkka. Pak
Jablka omyjeme, vykrájíme, odstraníme jádřince, ale neloupeme je. Na hrubém struhadle je nastrouháme
Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Smícháme s citronovou a pomerančovou šťávou a kůrou, cukrem a promícháme
Mléko a cukr dáme do hlubšího hrnce, přivedeme pod bod varu a necháme odpařovat, dokud nezačne směs houstnout
Zralé bezinky češeme tak, že ustříháme celé vrcholky a teprve doma bobulky otrháme. Rozvaříme je s trochou
Plody odstopkujeme, protřídíme a jsou-li červivé, zalijeme je vodou teplou na 40°C s přídavkem 15 gramů
Z plodů angreštu vytřídíme měkké a popraskané bobule, odstraníme z nich zbytky okvětí a stopek a pečlivě