3.7K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Špínu od hlíny, rostlin, popele nebo inkousu z rukou dokonale odstraníme rozmačkáním nedozrálého rajského jablka.
Kuře naporcujeme, porce potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a na oleji upečeme. Mezitím si připravíme
Játra omyjeme, odblaníme, a nakrájíme na široké kousky silné 7 - 10 mm. Bezprostředně před smažením játra
Ančovičky rozmixujeme s 1/3 másla a česnekem. Směs přemístíme do zapékací mísy. Na pánvi připravíme jíšku
4 vejce uvaříme na tvrdo, překrojíme na půl a vybereme žloutky. Máslo promíchám, přidáme žloutky, housku
Halušky si připravíme podle návodu na obalu. Halušky tvoříme přes sítko s velkými oky, přímo do vroucí
Uřízneme vršky paprik, zbavíme vnitřků, semen a vydlabeme. Sýr a salám nastrouháme na hrubém struhadle
Cuketu oloupeme, nakrájíme na hranolky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Poté přelijeme smetanou
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a necháme ji vyškvařit a opražit za občasného promíchání
Připravíme si housky tak, že je podélně rozkrojíme. Dále si připravíme do misky směs. Nakrájíme najemno
Tykve oloupeme, očistíme a zbavíme středu. Pak je nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme stát,
Hrách přebereme, opláchneme a namočíme na několik hodin do studené vody. Potom ho ve stejné vodě uvaříme
Špekáčky oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vložíme je do pekáčku vymazaného tukem a pečeme asi