Prémiový obsah
★★★
24.3K čtenářů
30 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Hotovou dušenou mrkev můžeme podávat jako přílohu k Tato varianta dušené mrkve není kyselá, ale spíše na
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. z půl citrónu nakrájíme kolečka a také přidáme k mrkvi
Osmahneme nakrájenou cibulí na oleji v hrnci. Poté přidáme protlak a podlijeme vývarem. Poté přidáme
přidáme na tenké lístky nebo nudličky nakrájenou mrkev Když jsou maso i mrkev měkké, zahustíme šťávu troškou
Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme ji na kolečka, přidáme Takto upravené maso v mrkvi můžeme zahustit zaprášením
Pak přidáme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli a mrkev
V oleji od masa osmahneme nakrájenou mrkev, přidáme Během dušení podléváme zeleninovým vývarem tak, aby
Mrkve oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme Poté vložíme zpět plátky masa a přidáme uvařenou mrkev
Když je maso téměř měkké, přidáme mrkev pokrájenou Mrkev přisolíme, nepatrně osladíme, okyselíme a okořeníme
Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme mrkev. Podusíme cca 10 minut.
Pečené maso podáváme s bramborami, doplněné dušenou mrkví a přelité výpekem z masa.
Přidáme hrášek, mrkev a dusíme doměkka. Na závěr zalijeme trochou smetany.