Prémiový obsah
★★★
9.2K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Zelí pokrájíme a spaříme horkou vodou, vaříme 15 minut
Těstoviny uvaříme podle návodu na olbalu doměkka, smícháme je s uvařeným zelím a přidáme osmaženou cibulku, papriku
cibuli, opečeme ji dozlatova, pak přidáme okapané zelí Uvaříme v osolené vodě těstoviny téměř doměkka, pak
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě a smícháme s kedlubnovým zelím.
Umytý, oloupaný kedluben a mrkev uvaříme v osolené vodě. Nastrouháme ho na nudle, nebo na plátky a dáme
Nakrájenou cibuli orestujeme v hrnci, poté přidáme nakrájenou bramboru a kedlubnu na kostičky. Zalijeme
Nakrájenou kedlubnu na plátky dáme vařit do osolené vody asi 10 minut. Mezitím si připravíme jíšku z
Kedlubny oloupeme a omyjeme. Zhruba 1 cm tlusté plátky kedlubny lehce osolte a obalte v klasickém trojobalu
Kedlubnu očistíme, umyjeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do vroucí osolené vody. Uvařený kedluben
Brambory i kedlubny oloupeme, opereme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme je osolenou vodou a přivedeme