3.6K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Květák rozdělíme na menší růžičky a uvaříme v osolené a okmínované vodě na skus. Poté scedíme. Růžičky
Cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na tuku. Pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Cibuli doplníme
Na oleji v hrnci zpěníme cibuli, přidáme kousky mozečku Nakonec vmícháme nasekanou petrželovou nať nebo pažitku
Květák rozebereme na menší části a uvaříme ve vodě. Potom ho scedíme a pokrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Na lžíci másla si zpěníme nadrobno
Důležité je odhadnout správnou dobu přípravy, aby se mozeček Podáváme ihned posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou
Z květáku rozeberte růžičky, omyjte a dejte vařit do hrnce s osolenou vodou zhruba na 12 minut doměkka
Do vroucí osolené vody s trochou cukru vložte na růžičky rozebraný (nebo pokrájený) květák. Na pánvi