Prémiový obsah ★★★★ 11.6K čtenářů Přidat komentář

Dušené jelení maso s jablky

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Dušené jelení maso s jablky

  1. Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme na dlouhé nudličky, osolíme a okořeníme.
  2. Na pánvi rozpálíme tuk, přidáme připravené maso a pomalu dusíme pod pokličkou.
  3. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je také na nudličky.
  4. K hotovému masu přidáme jablka, červené víno, trochu cukru a společně krátce podusíme, aby se jablka nerozvařila.
  5. Hotové jídlo podáváme s rýží nebo opékanými bramborami.
  • 500 g jeleního masa
  • sůl
  • mletý pepř
  • tuk
  • 3 jablka
  • 100 ml červené víno
  • cukr

Skvrny od borůvek

Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.

Fleky budou pryč.

Dušené jelení maso
29.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušené jelení maso

Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky velikosti Potom opečené kostky masa zalijeme bílým vínem, přidáme

Dušené jelení maso s omáčkou
15.5K
Kuchař Berda
★★★

Dušené jelení maso s omáčkou

Jelení maso odblaníme, omyjeme a lehce osušíme papírovou maso.

Zapečené kuřecí řízky
7.4K
Kuchař Berda

Dušené jelení řízky s paprikami

Jelení maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme Až je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme

Dušený bažant s jablky
6.5K
Kuchař Berda
★★★

Dušený bažant s jablky

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na čtvrtky Ve šťávě jablka mírně podusíme, zalijeme smetanou a

Jelení maso na žampionech
353
anet.ruzicka

Jelení maso na žampionech

Vložíme na kostky nakrájené maso a opečeme ho ze všech Maso podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.

Telecí řízek s dušenými jablky
3.5K
Kuchař Berda

Telecí řízek s dušenými jablky

Oloupaná a pokrájená jablka a mrkev, podlijeme trochou Když jsou jablka hotová, pokapeme je citrónovou šťávou

Dušené červené zelí s jablkem
19.6K
Kuchař Berda

Dušené červené zelí s jablkem

Pak přidáme nastrouhané jablko, ocet a víno a jen krátce jako vynikající příloha ke zvěřině nebo k hovězímu masu

Jelení maso marinované ve víně
18.1K
1
Kuchař Berda
★★★

Jelení maso marinované ve víně

Jelení maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Jelení maso krájíme na tenké plátky, ke každému plátku

Dušené jelení maso s brambory
166
Vareni.cz
★★★

Dušené jelení maso s brambory

Jelení maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.

Vepřová klobása s jelením masem
10.7K
Kuchař Berda
★★★

Vepřová klobása s jelením masem

Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a pomeleme. Maso necháme stát v chladničce přikryté 2 - 3 hodiny

Dušené srnčí maso
45.7K
1
Kuchař Berda
★★★★

Dušené srnčí maso

Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu

Dušené maso v kapustě
183
jardagurman

Dušené maso v kapustě

Maso nakrájíme na kostky. Když je maso poloměkké, přidáme spařenou pokrájenou