Prémiový obsah ★★★ 10.6K čtenářů Přidat komentář

Dušený bažant na víně

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Dušený bažant na víně

  1. Rozehřejeme máslo, přidáme očištěného, osoleného bažanta a opečeme po všech stranách.
  2. Pak bažanta přelijeme koňakem, chvíli povaříme a pod pokličkou dusíme do měkka.
  3. Při dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
  4. Měkkého bažanta vyjmeme, naporcujeme a déme na talíře.
  5. Do šťávy přilijeme víno a krátce povaříme do zhoustnutí.
  6. Šťávou přelijeme bažanta na talíři.
  • 1 bažant
  • máslo
  • koňak
  • bílé víno
  • sůl

Domácí moučkový cukr

Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.

mlýnku na kávu.

Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.

Dušený bažant
22.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušený bažant

Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, Během dušení podle potřeby podléváme.

Bažant na víně
23.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Bažant na víně

Bažanta naporcujeme na 6 kousků, které prošpikujeme přidáme koření, zalijeme červeným vínem, zakryjeme

Dušený bažant s jablky
6.5K
Kuchař Berda
★★★

Dušený bažant s jablky

Dobře očištěného bažanta osolíme, opepříme, a prošpikujeme na prsou a na stehnech slaninou, případně bažanta

Brněnský bažant na víně
11.6K
Kuchař Berda
★★★

Brněnský bažant na víně

Dobře očištěného bažanta vykostíme a rozdělíme na porce Podléváme červeným vínem ve kterém byl bažant naložen

Bažant na víně, pažitkové špecle
207
honza

Bažant na víně, pažitkové špecle

Příprava bažanta: Bažanta si rozporcujeme na 2 stehna Přilejeme víno, vývar a dáme koření.

Bažant dušený na víně
11
1
Recepty.cz
★★★

Bažant dušený na víně

Při dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby Do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme do zhoustnutí

Dušený bažant na víně
88
Vareni.cz
★★

Dušený bažant na víně

Marinádu si vymícháme ze sójovky, bílého vína a cukru Bažanta na víně podáváme s rýží a zeleninou.

Dušené hovězí na víně
334
1
anet.ruzicka

Dušené hovězí na víně

Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme, přilejeme červené víno

Bažant na víně, pažitkové špecle
112
honza

Slavnostní bažant na víně a pažitkové špecle

Příprava bažanta: Bažanta si rozporcujeme na 2 stehna Přilejeme víno, vývar a dáme koření.

Králík dušený na červeném víně
234
redakceTerka

Králík dušený na červeném víně

V míse smícháme víno, ocet, a cukr.

Dušená hovězí líčka na víně
77.1K
1
Patrik Kőlbl
★★★★★

Dušená hovězí líčka na víně

Dušení: Do hrnce vrátíme líčka a přidáme demi glace U telecích líček lze předpokládat kratší dobu dušení

Dušené srnčí ledvinky na víně
7K
Kuchař Berda
★★★

Dušené srnčí ledvinky na víně

kmín, kuličky jalovce a pepř, orestujeme a zalijeme vínem