Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu.
Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr výrazně a příjemně vonět.
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, Během dušení podle potřeby podléváme.
Bažanta naporcujeme na 6 kousků, které prošpikujeme přidáme koření, zalijeme červeným vínem, zakryjeme
Dobře očištěného bažanta osolíme, opepříme, a prošpikujeme na prsou a na stehnech slaninou, případně bažanta
Dobře očištěného bažanta vykostíme a rozdělíme na porce Podléváme červeným vínem ve kterém byl bažant naložen
Příprava bažanta: Bažanta si rozporcujeme na 2 stehna Přilejeme víno, vývar a dáme koření.
Při dušení bažanta jednou obrátíme a podle potřeby Do šťávy přilijeme víno, krátce povaříme do zhoustnutí
Marinádu si vymícháme ze sójovky, bílého vína a cukru Bažanta na víně podáváme s rýží a zeleninou.
Zaprášíme hladkou moukou, zamícháme, přilejeme červené víno
Příprava bažanta: Bažanta si rozporcujeme na 2 stehna Přilejeme víno, vývar a dáme koření.
Dušení: Do hrnce vrátíme líčka a přidáme demi glace U telecích líček lze předpokládat kratší dobu dušení