Prémiový obsah
★★★
11K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Daňčí maso omyjeme ve vlažné vodě a osušíme. Polovinu špeku nakrájíme na delší půlcentimetrové proužky
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
Žloutky a cukr společně vymícháme. Pak za stálého míchání přidáváme mléko, kakao a vanilkový cukr. Ve
Pak polijeme koňakem a dodusíme v mírně vyhřáté troubě Podáváme jako přílohu k dušenému telecímu nebo hovězímu
Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu
V misce smícháme obě dvě mléka, vanilkový cukr, smetanu a muškátový oříšek. Vložíme do vodní lázně a
V hrnci přivedeme k varu smetanu s oběma druhy cukru a necháme je v ní rozpustit. Odstavíme. Po vychladnutí
V kastrolku promícháme mléko, smetanu, skořici, vanilku a vyškrábnutou dřeň a muškátový oříšek. Uveďte
Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme ho trochu vychladnout a odstraníme škraloup. Poté přidáme