Prémiový obsah ★★★ 12.3K čtenářů Přidat komentář

Francouzská paštika ze zvěřiny

1 h

Avatar of Redakce Recepty.eu

Redakce Recepty.eu

@redakce

Francouzská paštika ze zvěřiny

  1. Zvěřinu, krkovici i játra pečlivě omyjeme a vše společně pomeleme na masovém strojku. Nové koření, černý pepř, sůl a jalovec umeleme, přidáme strouhaný zázvor.
  2. Takto připravenou kořenící směs nasypeme k pomletému masu, přidáme brusinkový kompot i se šťávou a vše dobře promícháme.
  3. Touto směsí plníme zavařovací sklenice. Nahoru do každé sklenice přidáme 1 bobkový list a 3 kuličky nového koření.
  4. Sklenice naskládáme na pekáč s vodou a troubě vyhřáté na 120 °C pečeme ve vodní lázni asi dvě a půl hodiny.
  5. Potom ještě za horka zavíčkujeme a už nemusíme sterilizovat.
  6. Podáváme s čerstvým pečivem a ovocným kompotem.
  • 400 g zvěřiny
  • 300 g vepřová krkovice
  • 300 g vepřová játra
  • 100 g brusinkového kompotu
  • sůl
  • 8 kuličky černý pepř
  • 8 kuličky nové koření
  • 8 kuličky jalovec
  • 5 bobkových listů
  • 1/2 lžička zázvor

Skvrny od borůvek

Myslíte si, že skvrny od borůvek nejdou vyčistit? Tak to se pletete, když použijete kyselé mléko, a pak oděv vyperete v teplé vodě.

Fleky budou pryč.

Omáčka ke zvěřině
6.8K
Kuchař Berda
★★★

Omáčka ke zvěřině

přecedíme přes síto a podáváme k pečené nebo dušené zvěřině

Zvěřina na víně
847
redakceTerka
★★★

Zvěřina na víně

V silnostěnném kastrolu orestujeme na polovině oleje zeleninu dozlatova. Poté přidáme česnek a minutu

Majonézový salát ze zvěřiny
736
Redakce Recepty.eu

Majonézový salát ze zvěřiny

Žloutek vymícháme se solí, hořčicí, přičemž postupně přikapáváme olej. Majonézovou směs rozředíme zakysanou

Podzimní omáčka se zvěřinou
66
kucharfilip

Podzimní omáčka se zvěřinou

Příprava marinády bude Vašim prvním krokem. Nakrájejte si zeleninu, klidně na trošku větší kousky – mrkev

Guláš ze zvěřiny na tymiánu
9
anet.ruzicka

Guláš ze zvěřiny na tymiánu

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme

Zvěřinové ragú s těstovinami
366
anet.ruzicka

Zvěřinové ragú s těstovinami

Mrkev a petržel oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší

Zvěřina na víně podle Pauluse
1.9K
Redakce Recepty.eu

Zvěřina na víně podle Pauluse

Troubu předehřejeme na 180°C. ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejeme polovinu oleje a másla a osmažíme

Závin z listového těsta se zvěřinou
3.5K
Kuchař Berda

Závin z listového těsta se zvěřinou

Omyté a očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme je, opepříme a obalíme ve směsi škrobové moučky

Houbová paštika
1.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Houbová paštika

Houby podusíme na másle s nadrobno nasekanou cibulkou. Podlijeme vínem, přidáme šafrán a kmín. Jakmile

Králičí paštika
2.2K
Redakce Recepty.eu
★★★

Králičí paštika

Maso uvaříme v osolené vodě, sádlo vyškvaříme, cibuli oloupeme, nakrájíme a orestujeme na pánvi. Maso

Sojová paštika
32
kucharkalibuska

Sojová paštika

Sójové boby namočíme na několik hodin a pak vaříme půl druhé hodiny ve vodě se solí a česnekem. Umeleme

Dědečkova paštika
1.6K
Redakce Recepty.eu

Dědečkova paštika

Uvařenou paštiku necháme vychladnout a teprve potom Paštika vařením nabude, proto sklenice příliš neplníme