Prémiový obsah
★★★
7.4K čtenářů
1 h 20 m
Kuchař Berda
Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.
Bažanta naporcujeme na 6 kousků, které prošpikujeme Na tento základ naskládáme osolené kousky bažanta,
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, ty
Bažanta očistíme, omyjeme, osolíme a protkneme anglickou Upečeného bažanta rozčtvrtíme a uložíme na mísu.
Odleželého bažanta očistíme, nařežeme špičatým nožem Takto nachystaného bažanta vložíme na připravenou,
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Tímto bažanta podléváme dokud zcela nezměkne.
Kuře si osolíme, vložíme do pekáčku a posypeme nakrájenou cibulí a slaninkou, přidáme koření a lžíci
Bažanta osolíme a potřeme směsí oleje a koření, dáme do pekáče vyloženého plátky slaniny a bažanta také
Vykuchaného bažanta necháme asi 5-6 dní na chladném Očištěného a vykuchaného bažanta umyjeme a osolíme.