Prémiový obsah
★★★★
83.1K čtenářů
1 h 10 m
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Srnčí kýtu zbavíme kostí, odblaníme, protkneme slaninou Potom šťávu z pečeně zbavíme mastnoty, zaprášíme moukou
Srnčí kýtu vykostíme a očistíme. Po hodině pečení z pekáče sundáme víko, kýtu podlijeme
Maso odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme. V hrnci vyškvaříme zbytek drobně pokrájené slaniny
Při pečení je přeléváme mastnou šťávou a podléváme feferonku, česnek a petrželku, zalijeme šťávou z pečeného
Odleželé jelení maso omyjeme, osušíme, protkneme nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, posypeme mletým
Vepřovou kýtu omyjeme a posolíme. V průběhu pečení můžeme dle potřeby maso podlévat,