Prémiový obsah
★★★
7.6K čtenářů
2 h 40 m
Kuchař Berda
Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Potom ho obalíme slaninou pokrájenou na plátky, které Položíme ho na pekáč, přidáme zbylou nakrájenou slaniny
kapsy a do nich vložíme kousky slaniny. Potom pečeme v troubě odkryté doměkka a během pečení
a spolu s hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla Bažanta opečeme po všech stranách na másle.
Bažanta očistíme, eventuálně zbavíme peříček a osolíme Dáme do pekáče podlijeme vodou, přidáme koření, máslo
Umytou slepici rozčtvrtíme, prošpikujeme uzenou slaninou
Vykuchané kuře umyjeme, nasolíme, polijeme rozehřátým máslem Kuře můžeme prošpikovat slaninou nebo přidat dovnitř
V misce smícháme máslo, sůl, pepř a nasekaný rozmarýn
a za pilného potíráme máslem štiku upečeme. Pečenou štiku opatrně postavíme na mísu tak,jako když
Na drobně nakrájené slanině osmahneme cibuli dozlatova Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou.