9.7K čtenářů
50 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Brambory umyjeme, oloupeme a nastrouháme, přidáme sůl, mletý pepř, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek
Na pomoučněném vále vyválíme tenké placky. V hrnci rozehřejeme sádlo a placky pomažeme.
rozetřený česnek, sůl, koření, majoránka a nastrouhanou cibuli zapeněnou na slanině.
dáme pečící papír, zelí nakrájíme a dáme do mísy, slaninu promícháme a naneseme na připravený plech, kdy tvoříme placky
Přidáme mouku, cibuli, sůl a zpracujeme těsto. několik větších kousků, které rozválíme na tenké placky
rozehřejeme ji a pokládáme na ni tence rozválené placky Když se na placce objeví hnědé flíčky obrátíme ji.
Cibuli nakrájíme, uzené maso nakrájíme na malé kousky Směs z uzeného masa potom navršíme na bramborové placky
Cibuli také oloupeme a najemno nasekéme nebo nakrájíme Ze směsi smažíme placky na rozpáleném oleji a podáváme
budeme míchat těsto, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli promícháme a na pánvi na tuku nebo oleji roztíráme placky
Přidáme cibuli nasekanou na kostičky, mouku, strouhaný Hotové placky můžeme ještě za tepla posypat strouhaným