10.8K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Do mouky přidáme sůl, vodu a vypracujeme obyčejné těsto, které necháme asi 15 minut stát. Potom ho na
Pirohy nakrájíme rádýlkem a uvaříme v osolené vodě. Uvařené pirohy pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme
Tvaroh dáme do mísy, osolíme, přidáme vejce a promícháme Takto nachystané pirohy smažíme na rozpáleném oleji
Nastrouháme najemno, vmícháme tvaroh, vejce, osolíme
brambory rozmixujeme s vývarem, zvlášť rozmixujeme tvaroh
Z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm. Na plech vyskládáme poloviny a na každé kolečky
brambor přidáme sůl, mouku a vejce a vypracujeme bramborové Slaninu nakrájíme na malé kostičky, rozškvaříme a pirohy
Těsto okolo náplně stlačíme a vykrájíme pirohy. Uvařené pirohy polijeme nakrájenou rozškvařenou slaninkou
je to nadhera mam z toho dobry pocit