5.1K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Poté dáme do mísy a posypeme sušenými bylinkami.
potravinové fólii vyválíme cca 1 cm silný plát z bramborového těsta, který posypeme špenátem a bylinkami.
Příprava šátečků: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky nakrájíme na čtverečky, na každý naneseme trochu bramborové
Do hrnku dáme droždí, 6 lži vody, 1 lžíce mouky a cukru a vše promícháme. Necháme vzejít kvásek. Mezitím
Na trošce oleje orestujeme bylinky, poté vyndáme a
Slijeme přebytečnou šťávu a ovocnou směsí naplníme šátečky Šátečky složíme a pečeme dozlatova, ještě horké posypeme
Mouku promícháme s vejcem a máslem. Těsto zpracujeme a uložíme ho na hodinu do lednice. Mezitím si připravíme
Do mísy prosejeme mouku, přidáme pivo a zaděláme na těsto. Vložíme na talíř a přiklopíme nahřátým kastrolem
Do mouky uděláme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Posypeme
Na vál dáme mouku, do ní uděláme důlek a dáme kvasnice s lžíci mléka a cukrem. Necháme vzejít kvásek,