6.4K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brambory oloupeme, omyjeme a asi 10 minut předvaříme rozehřejeme máslo s olejem, nejprve na něm opečeme brambory
Ve vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme brambory nakrájené ponořené, zahříváme až se všecha kapalina vyvaří a brambory
Brambory důkladně omyjeme a vaříme asi 30 minut. Brambory slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Větší cibule oloupeme rozřízneme na poloviny, nařízneme shora asi do poloviny. Rozmělníme na jemno bylinkové
Brambory oloupejte. Olivový olej zahřejte v prostorné pánvi a brambory
Brambory ve šlupce dobře umyjeme a dáme vařit. Poslední vrstvu tvoří brambory.
Maso uvaříme do poloměkka ve slupce v osolené vodě. Oloupeme, nakrájíme na ježka a do mezer dáme maso
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka v osolené vodě překrájíme na menší kousky, poté vše dáme do mísy - brambory
Plátky ryby osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme plátky ryby kůží dolů. Snížíme teplotu