Prémiový obsah ★★★ 7.7K čtenářů Přidat komentář

Martinské podkovy

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Martinské podkovy

  1. Máslo utřeme s cukrem, žloutkem a polovinou vejce (druhou polovinu vejce necháme na potření rohlíčků), přidáme citrónovou kůru, vykynutý kvásek, mléko, mouku, sůl a zaděláme tužší těsto, které dáme vykynout a zatím si připravíme nádivku.
  2. Umletý mák svaříme s mlékem a máslem, osladíme cukrem a medem, okořeníme a zahustíme strouhaným perníkem.
  3. Nádivku necháme vychladnout.
  4. Vykynuté těsto rozválíme na pruh asi 15 cm široký a rozkrájíme na trojúhelníky.
  5. Na každý trojúhelník dáme kousek nádivky a těsto od širší strany svineme tak, aby byl na vrcholu cípek trojúhelníku.
  6. Rohy ohneme a rohlíčky (podkovy) dáme na vymaštěný plech.
  7. Chvíli je necháme kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě upečeme.

Těsto:

  • 250 g mouka (polohrubá)
  • 50 g máslo
  • 30 g cukr
  • 15 g droždí
  • 200 ml mléko
  • 1 žloutky
  • 1 vejce
  • sůl
  • špetka citrónová kůra
  • tuk (na vymazání)

Náplň:

  • 100 g máku
  • 220 ml mléko
  • 60 g cukr
  • lžička máslo
  • lžička med
  • hrst perník (strouhaný)
  • na špičku nože skořice
  • vanilka

Skvrny od kávy

Skvrny od kávy vyčistíme tak, že látku namočíme do studeného mléka a potom vypereme.

Čerstvé skvrny nejlépe odstraníme octovou vodou a můžeme je také posypat solí a třít vlhkým hadříkem.

Martinské podkovy
109
Vareni.cz
★★★

Martinské podkovy

povidlovou náplní, zabalíme do rohlíčků a zahneme do podkovy Martinské podkovy podáváme sypané moučkovým cukrem.

Pečená martinská husa
4.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Pečená martinská husa

Husu večer předem omyjeme, osušíme a ze všech stran, i zevnitř nasolíme. Ráno troubu zapneme na 180 °

Smažené kapří podkovy
92
jardagurman

Smažené kapří podkovy

Maso očistíme, umyjeme a osušíme utěrkou. Potom osolíme a necháme uležet na chladném místě. Obalíme v

Martinské rohlíčky s tvarohovou náplní
4K
anet.ruzicka
★★★

Martinské rohlíčky s tvarohovou náplní

Mouku dáme do mísy, přidáme špetku soli, žloutky, smetanu, cukr a nastrouháme heru. Vypracujeme nelepivé

Kapří podkovy v mandlových lupíncích
49
anet.ruzicka

Kapří podkovy v mandlových lupíncích

Kapří podkovy omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. V pánvi si rozpálíme olej a obalené podkovy osmažíme

Kynutá vánoční podkova s mákem
47
anet.ruzicka

Kynutá vánoční podkova s mákem

máslo, jedno vajíčko (druhé si odložíme na potření podkovy Stočíme do závinu, ohneme do tvaru podkovy a necháme

Martinské podkovy - rohlíky, martiny, zahýbáky
634
1
Toprecepty
★★★★

Martinské podkovy - rohlíky, martiny, zahýbáky

Rohlíčky jsou delší a jdou lépe ohýbat do podkov.) Vychladlé podkovy na talíři ještě pocukrujeme.

Podkovy
649
1
Toprecepty
★★★★

Podkovy

Jakýkoliv ořechový korpus. Upéct 3 pláty, promazat čokoládovým krémem, ozdobit dle fantazie.

Podkova
721
1
Toprecepty
★★★★

Podkova

jakýkoliv piškotový korpus, 3 pláty, krém-ananas-krém, bílá čokoláda, ozdobit dle fantazie

Podkova
23
1
Recepty.cz

Podkova

ušleháme vejce a cukr- přimícháme mouku a vodu- vlijeme do dobře vymazané a vysypané formy

Martinské rohlíky
1.9K
1
Toprecepty
★★★

Martinské rohlíky

Suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme

Martinské rohlíčky
79
Apetit Online
★★

Martinské rohlíčky

ISU (z ledničky) nastrouhat na větším struhadle, promíchat s moukou se solí (jako drobenka), přidat mléko