Prémiový obsah
★★★
15.1K čtenářů
25 m
Kuchař Berda
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.
Z mouky, mrkve a tuku zpracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout. Z části těsta vyválíme středně
Cukr, bílek, máslo, mouku s práškem do pečiva a koření si smícháme s mrkví nastrouhanou najemno. Lžikou
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme skořici, mrkev, citronovou kůru a šťávu, cukr a měkké máslo
V míse smícháme nastrouhanou mrkev najemno, přidáme mouku, skořici, rozinkymuškátový oříšek, pomerančovou
Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Na vál prosejeme mouku, cukr, přidáme najemno nastrouhanou
Mrkev očistěte a najemno nastrouhejte, přidejte rozpuštěné máslo, poté cukr, mouku a prášek do pečiva
Mrkvové sušenky klademe na plech vyložený pečícím papírem Mrkvové sušenky jsou vláčné, ne příliš sladké, přitom
odebírejte a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte sušenky Krémem po dvou spojujte mrkvové sušenky.
Všechny suroviny rychle zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme fólie a dáme do lednice asi na 1 hodinu
Pokud chcete, můžete každou sušenku ještě maličko posypat
V míse smícháme strouhané mandle, citronovou kůru a 150 g moučkového cukru. Bílky osolíme, vyšleháme