Rychlovarnou konvici vyčistíme velmi jednoduše.
Stačí do ní nalít ocet a nechat ho několik minut (cca 10 - 20) působit.
Spirála by měla být celá ponořená.
Pak stačí konvici důkladně opláchnout horkou vodou a jednou v ní převařit čistou vodu.
Šafrán rozšleháme se smetanou, zapracujeme mouku a máslo. Zabalíme do fólie a necháme odpočinout asi
Kalamáry omyté a očištěné nakrájíme na kolečka (prstýnky
nakrájíme na silnější kolečka, pak je rozebereme na prstýnky Obalené prstýnky ihned smažíme v hodně rozehřátém oleji
Všechny uvedené přísady zpracujeme, vyválíme na placku a kolečkem vykrajujeme. Menším kolečkem (např
Všetky ingrediencie na cesto vymiešame do kompaktnej hmoty a necháme 1 hodinu v chladničke odstáť. Cesto
Na dno sklenice dáme rum a gin. Poté přidáme džus a dolijeme sodou. Podáváme v ozdobnych skleničkách
V hrnci smícháme vaječný likér, brandy, mléko, pomerančový
Ve vodní lázni rozpustíme 150 g bílé čokolády a pomocí štětce ji potřete strany papírových košíčků. na
Žloutky, cukr, 2 lžíce pomerančové šťávy a nastrouhanou pomerančovou kůru ušlehejte do pěny.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme nastrouhanou pomerančovou V pomerančové šťávě rozmícháme 200 g moučkového cukru