Prémiový obsah
★★★★★
42.4K čtenářů
55 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Tuk nastrouháme do mouky, přidáme šlehačku a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme
Ze všech surovin vypracujeme těsto. Vyválíme plát, vykrajujeme požadovaného tvary, které dáváme na plech
Tuk smícháme s moukou a přidáme smetanu. Poté těsto vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary. Dáme
Kypřící prášek smícháme s moukou. Přidáme sůl, cukr a tuk. Smetanu vyšleháme a přidáme opatrně až nakonec
Mouka prosejeme s kypřícím práškem a solí. přidáme smetanu, vejce, ocet a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme
V míse ušleháme máslo s moučkovým a vanilkovým cukrem a přidáme celá vejce. Šleháme, dokud hmota nenabude
Vymícháme vejce s cukrem, přidáme šlehačku, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový
Šlehačku v kastrolku necháme přejít varem, vmícháme do ní cukr, oba druhy kandované kůry, ořechy a mouku
Naprosto skvělé, úplně se rozpadá.