Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme.
Slupky pak půjdou lépe odstranit.
Třešně rozdělím na dvě půlky.Jednu půlku rozmixuju Povařte 15 minut, až se třešně rozpadají a šťáva začne
Odstopkované a omyté třešně částečně rozmělníme. Pokud jsou třešně velmi sladké, množství cukru upravíme
Plody odstopkujeme, protřídíme a jsou-li červivé, zalijeme je vodou teplou na 40°C s přídavkem 15 gramů
rovnáme vrstvy žemlí, odpeckovaných, rozpůlených třešní
Omyté a okapané třešně vypeckujeme. Přidáme třešně a chvíli je restujeme.
Třešně omyjeme, vypeckujeme, překrájíme a naložíme můžeme podávat ozdobené nastrouhanou čokoládou nebo kokosem