Prémiový obsah
★★★
14.7K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Koláče s drobenkou budou šťavnatější, když je ihned po upečení mírně pokapeme smetanou ke šlehání.
Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vanilku, bíle a postupně i mouku. Těsto plníme do cukrářského
Spařené oloupané mandle nameleme na jemno do mouky dáme změklé máslo, cukr, žloutek, nastrouhané mandle
Vypracujeme si těsto, které necháme chvíli nakynout. těsto rozdělíme na jednotlivé bochánky, které plníme
Ušleháme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěný tuk, máslo, rum a kakao.
Cibuli orestujeme, v dalším hrnci orestujeme maso, přidáme k cibuli, zasmažíme papriky, kmín, podlijeme
Roštěnku nakrájíme na plátky, které naklepeme, okraje nařízneme a opečeme na rozehřátém sádle z obou
Na sádle osmahneme drobně nasekanou očištěnou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, mletý pepř
Vysokou sklenici naplníme kávou připravenou v konvici nebo filtrací a přidáme šlehanou smetanu. Pokud
Mléko, cukr, máslo a kakao dáme vařit. Jakmile přejde varem, odstavíme a necháme vychladnout. Potom přidáme
Těsto: 275 g máslo (měkké) 125 g cukr (prosátý moučkový) 0,5 1žička skořice 4 1žíce mléko 300 g mouka
Pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. K rohlíkům přidáme osmahlou cibulku. Máslo utřeme se
chybí kolik žloutků??