Prémiový obsah
★★★
13.6K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Kuře s drůbky vložíme do studené osolené vody a s celým pepřem vaříme na mírném ohni. Zvlášť si uvaříme
Maso nakrájíme na kousky a restujeme s cibulí a zeleninou. Přidáme koření vodu a podusíme doměkka, poté
Na větší pánvi rozhřejeme olej, přidáme cibuli, kostky masa a česnek. Restujeme asi 10 minut, dokud nezačne
Omyté kuřecí maso nakrájíme na kousky a zprudka orestujeme podušenou kapií a společně přidáme do smetanového ragú
Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a zprudka orestujeme na pánvi na oleji. Cibuli oloupeme a nakrájíme
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a asi 4 minuty opékáme