Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Kachnu osolíme, pokmínujeme, potřeme olejem, podlijeme
Kachnu osolíme, pokmínujeme, potřeme olejem, podlijeme Podáváme s kachnou a knedlíky (dle chuti).
Větší kostky vepřového masa promícháme s prolisovaným česnekem, solí, kmínem a nahrubo nakrájenými dvěma
Vepřové maso uvaříme v osolené vodě s pepřem do měkka. Poté koření vyjmeme a maso a vnitřnosti i s kůžemi
Vše spaříme a necháme vychladnout. Okurky zavařujeme spolu s 5 zrnky pepře, 3 kuličkami nového koření
Střeva si buďto dobře vypereme nebo si koupíme na jatkách (u řezníka) a nařežeme je cca na 30 cm a zašpejlujeme
Maso nakrájíme na stejnoměrné kusy, osolíme, okořeníme kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Do pekáče
Maso nakrájené na kostky osolíme a prudce osmahneme na oleji zároveň s cibulkou. Když je už cibule růžová
Maso nakrájíme na plátky, okraje nařízneme a naklepeme. Osolíme, opepříme a odložíme na chladné místo
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nakrájený salám, osmažíme, ochutíme solí, pepřem
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Dáme vařit vodu na knedlíky