Prémiový obsah
★★★★
33.3K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Ještě teplý koláč s drobenkou hned po upečení polijte několika lžičkami smetany. Bude chutnější a vydrží déle čerstvý. Jde to i s rozpuštěným máslem.
Kachnu omyjeme a osušíme, zevnitř i zvenku ji osolíme Postupně během pečené přiléváme víno a kachnu přeléváme
Kachnu vykucháme, povaříme asi 30 minut ve slané vodě Měkkou kachnu rozřežeme na porce a dáme na mísu.
Kachnu omyjeme a osušte papírovou utěrkou. a přelijeme výpekem z kachny.
Kachnu důkladně omyjeme a osušíme. a potíráme kachnu během pečení (alespoň 2krát).
Kachnu omyjeme, osušíme. Během pečení několikrát polejeme vypečenou šťávou.
Zevnitř kachny odstraňte tuk a případné vnitřnosti, část prsíček propíchejte špejlí, aby tuk mohl při pečení
Očištěné porce kachny nasolíme a okmínujeme. podlijeme vývarem pečeme ještě 1 hodinu, po celou dobu pečení
Rozmrazenou kachnu opláchneme ve studené vodě a osušíme Během pečení občas přeléváme vypečenou štávou a podle
Nádivkou naplníme kachnu. Během pečení stále podléváme a ke konci pečení přidáme
Kachnu očistíme, nasolíme a posypeme kmínem. sádlo a kachnu vrátíme do pekáče, pečeme ještě 20