Klasická metoda piccata- krájení, obalování, a osmahnutí masa v pikantní omáčce.
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a lehce je obalíme v hladké mouce. Ve velké pánvi na rozpáleném
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší plátky, Odležené kousky kuřecího masa obalíme v hladké mouce
Smícháme mouku, koření, skořici, 1 vejce olej a med. Vypracujeme těsto, které nebude lepit. Vyválíme
Ve větší míse vyšleháme vejce, přidáme mléko a olej. Smícháme všechny suché suroviny a nakrájené ovoce
Bagety nakrájíme na kolečka a potřeme Lučinou. Ozdobíme špenátem, ředkvičkami, šunkou, sýrem atd. podle
Filety osolte a opepřete z obou stran. Do mělkého talíře nasypejte 1/4 hrnku mouky a filety v ní rovnoměrně
V míse smícháme kefír, vejce, javorový sirup, semínka, špetku soli a citronovou kůru. V druhé míse si