11.8K čtenářů Přidat komentář

Pikantní živáňská jehla

1 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Pikantní živáňská jehla

  1. Svíčkovou nakrájíme na kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
  2. Anglickou slaninu vcelku nakrájíme také na kousky a vše střídavě napichujeme na olejem potřenou špízovou jehlu.
  3. Takto nachystaný špíz potřeme olejem a dáme na gril.
  4. Během grilování špíz potíráme omáčkou smíchanou z prolisovaného česneku česneku, chilli koření, červeného vína, mletého pepře a soli.
  5. Při podávání ještě trochou omáčky potřeme a podáváme s pečivem.
  • 750 g hovězí svíčkové
  • 250 g anglická slanina
  • 4 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • 100 ml červené víno
  • 100 ml olej
  • mletý chilli
  • mletý černý pepř
  • sůl

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.

Živáňská jehla v alobalu
14.1K
Kuchař Berda
★★★

Živáňská jehla v alobalu

nakrájíme na plátky, maso střídavě napichujeme na mastné jehly

Špízové pikantní krevety na jehle
4.8K
Kuchař Berda

Špízové pikantní krevety na jehle

Špejle nebo špízové jehly potřeme olejem a střídavě

Živáňská jehla
755
1
Recepty.cz
★★★★

Živáňská jehla

Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř

Živáňská jehla
95
Apetit Online
★★

Živáňská jehla

Podávejte s chlebem a s pikantními studenými omáčkami Živáňská se dříve připravovala v jámě vykopané v zemi

Živáňská ryba
113
redakceTerka

Živáňská ryba

Pstruhy očistíme , osolíme poprášíme paprikou a nakrájíme na větší proužky. Česnek oloupeme a nakrájený

Živáňská pečeně
10.8K
janapozarova
★★★

Živáňská pečeně

Maso nakrájíme na silnější plátky a napichujeme na rožeň v tomto pořadí: vepřové, cibule, bůček, cibule

Živáňská jehla (špíz)
2K
1
Toprecepty
★★★★

Živáňská jehla (špíz)

Takto připravené jehly okořeníme a osolíme dle chuti nebo jehly z balíčků před servírováním vyndáme na talíř

Žampiónová jehla
4K
Kuchař Berda
★★★

Žampiónová jehla

Vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu potřenou

Vepřová jehla s klobásou
1K
Redakce Recepty.eu

Vepřová jehla s klobásou

Maso si nakrájíme na kostky, klobásu na kolečka, papriku na plátky a cibuli na dílky. Vše napichujeme

Pivovarská jehla
1.4K
janapozarova

Špíz -pivovarská jehla

Napichujeme střídavě na jehly a zprudka orestujeme,

Špíz-chillská jehla
8.1K
Kuchař Berda

Špíz-chillská jehla

část slaniny, část žampionů a cibuli napícháme na jehlu Potom jehlu vytáhneme, na zbylý tuk dáme zbytek nakrájené

Játra na špízové jehle
8.6K
Kuchař Berda

Játra na špízové jehle

Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin