Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Potom v ní obalíme připravené kousky rybího masa a Takto nachystané špízy smažíme na pánvi s rozehřátým
Rybí filé z tresky nakrájíme na malé kousky. Všechny suroviny napichujeme na špízy a potřeme olejem
Rybí kostky po hodině marinování napícháme na špejli Horký špíz ještě pokapeme citronovou štávou.
( chilli papričku narežeme nadrobno ) a potrieme špízy Potom špízy polejeme zvyšnou marinádou a grilujeme
Rybí maso a cuketu nakrájejte na větší kostky a oloupanou Na grilovací jehly střídavě napichujte rybí maso, cukety
Suroviny na marinádu smícháme v míse a špízy do marinády Necháme odpočinout 1 hodinu v lednici a poté špízy