Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Ze surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme v chladu odpočinout. z těsta vyválíme plát asi 5 mm
Na umytou a odblaněnou svíčkovou nandáme proužky uzené slaniny. Opečeme na polovičce sádla a vložíme
Tatranky nastrouháme a přidáme k nim nastrouhaný tuk, kakao, rum a cukr. K tomu přidáme sníh z bílku
Kotlety nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každou položíme plátek anglické slaniny a poklademe
Kotlety zlehka naklepeme a okraje nařízneme. Osolíme, opepříme a na každou kotletu položíme plátek anglické
Maso vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, skořici
Všechno zeleninu důkladně omyjeme. Poté nakrájíme na stejně velké kousky. Napichujeme na špejle osolíme
Suroviny na marinádu smícháme v míse a špízy do marinády Necháme odpočinout 1 hodinu v lednici a poté špízy