Prémiový obsah ★★★ 17.7K čtenářů Přidat komentář

Dušené lišky

40 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Dušené lišky

  1. Lišky očistíme, větší nakrájíme na poloviny, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
  2. Rozpálíme tuk, přidáme prolisovaný stroužek česneku, krátce podusíme, přidáme houby a dusíme tak dlouho, až jsou měkké a šťávavydušená.
  3. Osolíme, opepříme, promícháme s nasekanou petrželovou natí a podáváme jako přílohu k masu nebo samotné pouze s pečivem.
  • 400 g lišek
  • tuk
  • 1 stroužek česnek
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželová nať

Skvrny od ovoce

Skvrny od ovoce zlehka potíráme vodou z vařených bílých fazolí a potom je namočíme do podmáslí a citronové šťávy.

Dušené lišky na paprice
69
Vareni.cz
★★

Dušené lišky na paprice

Lišky chvíli restujeme. Hotové dušené lišky na paprice podáváme s pečeným bramborem

Dušený špenát
7
tetalenka
★★★

Dušený špenát

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme na másle a přidáme propláchnutý špenát. Ochutíme podrceným

Dušená čekanka
613
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušená čekanka

Hlávky čekanky podélně rozkrojíme, dáme do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté přidáme šťávu a

Dušené batáty
1.1K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušené batáty

Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a krátce osmahněte na oleji. Přidáme česnek a na kolečka nakrájené chorizo

Dušená roštěnka
2K
Redakce Recepty.eu

Dušená roštěnka

Nakrájené maso opečeme na sádle, podlijeme vodou, posolíme, okořeníme, přidáme celou cibuli a dusíme.

Dušená chobotnice
9.8K
Kuchař Berda
★★★

Dušená chobotnice

Chobotnice nakrájíme na kousky, cibuli, rajčata, česnek a papriku nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme

Dušená směs
9.2K
Redakce Recepty.eu

Dušená směs

Nakrájíme syrové brambory, dáme do velké mísy, zalijeme trochou oleje, posypeme solí, kmínem, kořením

Dušená rýže
15.7K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušená rýže

Dvojnásobné množství vody vzhledem k rýži osolíme a dáme vařit. Do hrznce nasypeme rýži, zalijeme olejem

Dušený králík
22.4K
Kuchař Berda
★★★

Dušený králík

Omyté a odblaněné maso naporcujeme a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Osolíme, přidáme bobkový

Dušené ledvinky
32.6K
Kuchař Berda
★★★★

Dušené ledvinky

Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme

Dušené kuře
18.3K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušené kuře

Kuřata rozčtvrtíme a podusíme do zlatova na másle. Pak šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem

Dušený bažant
22.4K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušený bažant

Během dušení podle potřeby podléváme.