Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Krupky a houby přes noc namočíme do vody, další dem krupky uvaříme doměkka. Na sádle osmahneme cibulku
Kroupy propláchneme studenou vodou. Poté je dáme do hrnce a zalijeme je dvojnásobným množstvím vody.
Kroupy si namočíme na 24 hodin do vody, scedíme a vaříme v čisté vodě asi 30 minut. Poté propláchneme
Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme houby, podusíme do měkka a necháme vychladnout.
Přebrané krupky propláchneme a ve větším množství vody uvaříme doměkka. Přebytečnou vodu slijeme a krupky
Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě téměř doměkka. Houby namočte do studené vody, Slaninu nakrájejte
Sušené houby namočíme na chvíli do studené vody, potom scedíme a vymačkáme. Sekanou cibuli vložíme do
Večer předem namočíme houby do vody. Druhý den houby scedíme. Kroupy uvaříme v osolené vodě. Lámanka
Kroupy propláchněte a namočte do studené vody. Stejně tak sušené houby. Ideálně přes noc, ale může stačit
Ozdobte bylinkami a ihned horké podávejte. Místo plátků lesních hub můžete povrch kuby zakrýt