Bílý chřest oloupejte škrabkou na brambory nebo speciální škrabkou na chřest. Loupejte od hlavičky směrem dolů. Mladý zelený chřest loupat nemusíte.
Cibuli nakrájíme najemno a restujeme na trošce oleje. Poté přidáme překrájené houby, ochutíme solí, pepřem
Houby očistíme, nakrájíme na kousky nebo na plátky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na kostičky
Houby namočíme alespoň na 1/2 hodiny do studené vody. Oloupané brambory a kořenovou zeleninu propláchneme
Očištěné brambory a kořenovou zeleninu propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a dáme vařit
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme máslo. Orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku
Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Bramboračku podáváme ihned po uvaření s uvařeným vejcem
Zeleninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Zalijeme domácím vývarem nebo vývarem z masoxu
Přidám česnek a do bramboračky přes vidličku rozklepnu
Cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme ji na oleji asi 2 minuty. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek
Na oleji orestujeme mleté maso a přidáme nakrájenou zeleninu. Vše důkladně orestujeme a zalijeme vývarem
V hrnci rozpustíme 150 g másla, přidáme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a houby. Za stálého míchání
Zeleninu si nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Zalijeme vývarem z masoxu, přidáme na kostky