Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Brambory nakrájíme na kostky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky
Maso umyjeme, nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky, cibulku nadrobno a žampiony na větší kousky.
Nadrobno nakrájejte cibuli a zpěňte na sádle. K cibuli přidejte nakrájená játra a společně osmažte. Po
Osolíme, opepříme podle chuti a vyjmeme z pánve stranou Na jiné pánvi orestujeme nakrájené žampiony a papriku
Hermelíny opečeme na pánvi na mírný stupeň, aby se