Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.
Ovesné vločky rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu rozemeleme a obě smícháme dohromady s práškem do pečiva
Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. V míse smícháme mléko, vejce a sůl. Bokem v trošce mléka rozmícháme
Vločky si namočíme na ½ hodiny do mléka. Jablka si oloupeme a nastrouháme. Do vloček přidáme ostatní
Z mléka, mouky, vejce a soli si uděláme těstíčko a smažíme lívance na oleji. Do každého lívance přidáme
Do vajec přidáme protein a vodu. Vše důkladně promícháme a přisypeme jemné ovesné vločky. Necháme chvíli