6.1K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Nikdy je nemyjeme vodou, odstraňují se mnohem hůře.
Nejlepší je to alkoholem nebo zředěným čpavkem.
Potřeme jím látku, necháme působit.
Pak je teprve vypereme.
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle a přidáme muškátový oříšek. Přidáme nakrájenou hlívu a podusíme
Kuřecí čtvrtky důkladně omyjeme, posypeme kořením na pečené Kuře servírujeme s těstovinami zalité paprikovou omáčkou
smetanu se lžičkou hladké mouky, vlijeme do vařící omáčky Omáčku rozmixujeme a necháme přejít varem.
Poté podáváme s omáčkou. Příprava omáčky: Na másle zpěníme na drobno nakrájenou
Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nasekáme nadrobno. V hluboké pánvi osmahneme na oleji sekanou cibuli
V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kousky a necháme osmahnout
Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na másle, zasypeme moukou a kari kořením, osmažíme, zalijeme vývarem
Podle chuti můžeme do omáčky přidat sůl, pepř, citronovou Maso podáváme s omáčkou. Podáváme s bramborem.
Zamícháme, necháme prohřát a omáčky případně dochutíme Rybu podáváme s omáčkou a ozdobíme nasekanou petrželkou
Na troše másla orestujeme rybu, osolíme, opepříme a necháme v teple. Na pánev pak dáme máslo, opečeme
V mixéru rozmixujeme všechny suroviny na omáčku a podle Před podáváním salát posypeme oříšky a polijeme omáčkou